Dakisolatie

Warmte stijgt op en lekt weg via je dak. Een goede reden om jouw dak te isoleren.

Hoe werkt het?

Je kunt je dak op verschillende manieren isoleren.

Van buitenaf

Als je je dak van buitenaf isoleert, kun je hiervoor isolatiemateriaal onder de dakpannen laten spuiten. Of je kiest ervoor om isolatieplaten op het dakbeschot te plaatsen. Hierdoor wordt je dak een paar centimeter hoger. Is je dak aan renovatie toe, dan kan dit worden gecombineerd met dakisolatie.

Van binnenuit

Het is ook mogelijk om je dak van binnenuit te isoleren. Het is belangrijk om eerst naden en kieren te dichten. Je kunt diverse isolatiematerialen gebruiken zoals dakplaten of glaswol. Werkt je dak eventueel af met gipsplaten.

Zoldervloer

Als je je zolder alleen als opslagruimte gebruikt, kun je ook de zoldervloer isoleren. Voor holle vloeren wordt vaak glaswol gebruikt, voor massieve vloeren drukvaste isolatieplaten.

Besparing

Het isoleren van je dak is een goede investering. Je bespaart honderden euro’s aan stookkosten per jaar, je woont comfortabeler en je helpt mee aan een beter milieu. De kosten hangen af van het materiaal dat je gebruikt. Ook de dikte van het materiaal speelt een rol en of je het werk zelf doet of niet. Misschien kom je in aanmerking voor subsidie. Gemiddeld verdien je de kosten van dakisolatie binnen vijf tot zeven jaar terug. Wist je dat je subsidie kunt krijgen voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen in je huis?

Man isoleert binnenkant dak met isolatiewol

Duurzaam Bouwloket

Wil jij je huis duurzamer maken en weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kun je terecht bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Roerdalen. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/roerdalen of bel met 0475 – 222 007.