Vloerisolatie

Wil je warmere voeten én besparen op de energierekening? Dan is vloerisolatie een goed plan. De vloer isoleren kan op verschillende manieren:

  • De kruipruimte isoleren
  • Bovenzijde vloer isoleren
  • Vloer vervangen

Hoe werkt het?

Je isoleert de kruipruimte onder je vloer door er isolatiemateriaal in te spuiten. Je kunt er ook voor kiezen om isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer te bevestigen. Dat kan met isolatieplaten van minerale wol of kunststof. Bij een houten vloer breng je het isolatiemateriaal tussen de vloerbalken aan. Bij een betonnen of stenen vloer kun je het isolatiemateriaal bovenop de vloer aanbrengen.

Heb je geen kruipruimte? Dan kun je de bovenzijde van de vloer isoleren. Voorwaarde is wel dat je de vloer aan de bovenzijde opnieuw afwerkt met bijvoorbeeld laminaat. Dit betekent dat de vloer enkele centimeters hoger ligt en je de deuren eventueel ook moet inkorten. Wil je vloerverwarming, maar is je vloer hier niet geschikt voor? Of is de vloer aan het rotten? Dan doe je er verstandig aan om de vloer te vervangen door een geïsoleerde vloer.

Besparing

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van het materiaal en de methode. Met vloerisolatie kun je ongeveer 10% tot 15% besparen op je energierekening. Kijk ook eens naar de subsidiemogelijkheden.

Meer weten over vloerisolatie? Klik hier.

Vloerisolatie

Duurzaam Bouwloket

Wil jij je huis duurzamer maken en weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kun je terecht bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Roerdalen. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/roerdalen of bel met 0475 – 222 007.