Ramen vervangen

Heeft jouw huis nog enkel glas? Dan gaat er veel warmte verloren. Door de ramen, kozijnen en deuren van je huis te vervangen, kun je aardig op je stookkosten besparen. Bovendien is het beter voor het milieu.

Hoe werkt het?

Is je huis voorzien van enkel glas? Vervang het glas dan door dubbel of HR glas (Hoog Rendement). Hoe meer plussen (HR, HR++ of HR+++), hoe hoger de isolatiewaarde. HR+++ is ongeveer 20% duurder dan HR++.

Is je woning toe aan nieuwe kozijnen en deuren? Kies dan voor geïsoleerde kozijnen met HR+++ glas. Let bij de aanschaf op de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Een isolerende deur is meestal iets dikker dan je gewend bent.

Besparing

Kies je voor HR+++ in plaats van HR++? Dan bespaar je in een 2-onder-1-kapwoning ongeveer 90 m3 per jaar op je stookkosten.

Is het niet mogelijk om ramen, kozijnen en deuren te vervangen? Dan kun je de ramen en kozijnen alsnog isoleren tegen warmteverlies. Dit kan met behulp van isolatiefolie, voorzetramen of raambekleding/gordijnen. Hiermee bespaar je jaarlijks 5% op je stookkosten én draag je bij aan een beter milieu.

Meer weten over isolerende ramen, kozijnen en deuren? Klik hier.

ruit met regendruppels

Duurzaam Bouwloket

Wil jij je huis duurzamer maken en weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kun je terecht bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Roerdalen. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/roerdalen of bel met 0475 – 222 007.