Klimaatplein Tuincentrum Daniëls

In de tuin aan de slag met duurzaamheid? Om je op weg te helpen, kun je het Klimaatplein bij Tuincentrum Daniëls in Vlodrop bezoeken. Hier kun je voor inspiratie en praktische tips terecht om van je tuin of balkon een betere plek te maken voor mens, natuur en dier.

Handige tips

Wil je bijvoorbeeld het regenwater beter opvangen in de tuin? Bij het Klimaatplein kom je erachter hoe je dat doet. Ook voor workshops en advies over vogelvriendelijke en bijenvriendelijke tuinen kun je bij het Klimaatplein terecht. Wist je dat een milieuvriendelijke tuin niet alleen duurzaam is, maar ook kostenbesparend? Reden te meer om het Klimaatplein een keer te bezoeken! Ga voor meer informatie naar www.tuincentrumdaniels.nl.

Waarom een Klimaatplein?

We krijgen steeds vaker te maken met piekbuien en extreem droge perioden. Daardoor ontstaan wateroverschotten en watertekorten. En dat is schadelijk voor de natuur. Hier kunnen we samen iets aan doen. Dat begint in onze eigen tuinen. Daarom sloegen gemeente Roerdalen en Tuincentrum Daniëls de handen ineen voor de realisatie van het Klimaatplein.