Melick Duurzaam

Gemeente Roerdalen wil woningeigenaren graag ondersteunen bij het maken van duurzame keuzes. Daarom is ze een proef gestart in Melick. Inwoners geven aan wat zij nodig hebben om met duurzaamheid aan de slag te gaan. De gemeente helpt hen vervolgens op weg. Als de proef een succes is, volgen ook de andere dorpen van Roerdalen.

Jouw mening telt!

Begin dit jaar heeft de gemeente bij de supermarkt met inwoners van Melick gepraat over duurzaamheid. Het blijkt dat veel mensen plannen hebben om hun huis te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. Wel hebben zij behoefte aan betrouwbare informatie. Bijvoorbeeld over de technische mogelijkheden, financiering en betrouwbare installateurs. Hier wil de gemeente bij helpen!

Informatieavond

Op 29 september organiseren we een informatiebijeenkomst voor alle woningeigenaren in Melick. Daar geeft de gemeente informatie over zonnepanelen en isolatie. Ook gaat zij in op financieringsmogelijkheden én kunt u in gesprek met installateurs. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot  21.30 uur en vindt plaats in het vernieuwde Trefpunt Apollo, Apollolaan 2. Je bent vanaf 18.30 uur welkom.

Aanmelden

In verband met de Coronamaatregelen is er plek voor maximaal 30 deelnemers. Op die manier is het mogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook zijn er desinfectiemiddelen aanwezig. In verband met de Coronamaatregelen is het nodig om bij binnenkomst je contactgegevens te noteren. Geef je uiterlijk 20 september op via samenduurzaam@roerdalen.nl. Als er veel aanmeldingen zijn, organiseert de gemeente een tweede bijeenkomst.

Windmolen in Melick
Foto: Gerrit van Harreveld