Tegoed voor inwoners

Inwoners van de gemeente Roerdalen kunnen nu tot 75 euro terugvragen als zij hun woning verduurzamen. Het tegoed is bedoeld voor kleine energiebesparende maatregelen in huis. De actie voor energiebesparing is een initiatief van Coöperatie Duurzaam Roerdalen samen met gemeente Roerdalen.

Het besparen van het energieverbruik is de gemakkelijkste weg naar minder CO2. Veel mensen denken dat het duur en lastig is om een woning te verduurzamen. Maar kleine energiebesparende maatregelen zijn niet duur en leveren zelfs geld op. Om inwoners hierbij te helpen is Coöperatie Duurzaam Roerdalen samen met gemeente Roerdalen de actie voor energiebesparing gestart. Huishoudens in Roerdalen kunnen maximaal van 75 euro profiteren als zij hun woning verduurzamen.

Kleine energiebesparende maatregelen

Je kunt het tegoed aanvragen voor kleine energiebesparende maatregelen in huis. Denk aan een slimme thermostaat, slimme radiatorkranen, radiatorfolie, tochtstrippen, energiebesparende ledlampen, isolatiemateriaal of een waterbesparende douchekop. Het is natuurlijk mooi als je je hierbij laat adviseren door lokale ondernemers. Naast energiebesparende artikelen geldt het tegoed ook voor advies over energiebesparing. Denk aan dak-, raam- of gevelisolatie. Ook geldt het voor advies over de vervanging van je CV-gasketel.

Meld je aan!

De actie is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Roerdalen en alleen voor maatregelen die energie besparen. Aan de regeling kunnen maximaal 1.000 huishoudens meedoen. De actie loopt tot eind 2020. Voor meer informatie en aanmelden kijk je op  www.duurzaamroerdalen.nl/voucher-duurzaam-roerdalen.

Man plaatst tochtstrips bij raam