Winst uit je woning

Wil je jouw huis verduurzamen? Bijvoorbeeld met zonnepanelen, HR ++-glas, een hybride warmtepomp of isolatie? Dan kun je flink op de energiekosten besparen. Wij willen je hierbij helpen. Daarom kun je meedoen met een advies- en inkoopactie van gemeente Roerdalen, Coöperatie Duurzaam Roerdalen en de organisatie Winst uit je woning. 

Advies- en inkoopactie

Alle woningeigenaren hebben een brief van ons gekregen met informatie over de advies- en inkoopactie. Tijdens de advies- en inkoopactie koopt een grote groep inwoners gezamenlijk duurzame maatregelen in. Daardoor zijn de prijzen scherp en profiteren zij van goede voorwaarden. De bedrijven die de duurzame maatregelen uitvoeren, voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie.

Zó doe je mee

  1. Schrijf je vóór 15 augustus 2021 gratis en vrijblijvend in via www.winstuitjewoning.nl/roerdalen.
  2. Het team van Winst uit je woning controleert je aanmelding en belt je op bij vragen.
  3. Je krijgt per e-mail advies en vrijblijvende offertes op maat:
  • Zonnepanelen of hybride warmtepomp: de installateur belt je op. Je krijgt vervolgens een vrijblijvende offerte.
  • Spouwmuur- of vloerisolatie: je krijgt een e-mail voor het inplannen van een onafhankelijk huisbezoek. Dit kost eenmalig € 29,-. Daarna krijg je een vrijblijvende offerte.
  • Overige maatregelen (waaronder isolatieglas en goedkoper verwarmen): je krijgt een vrijblijvende offerte op basis van de gegevens die je via de website doorgeeft.
  1. Je beslist zelf of je de energiebesparende maatregel via Winst uit je woning laat uitvoeren. Heb je recht op subsidie of btw-teruggave? Dan regelt Winst uit je woning dat voor jou.
  2. Je bepaalt zelf wanneer je de klus laat uitvoeren!

Coronamaatregelen

Bij de huisbezoeken en het uitvoeren van de duurzame maatregelen, houden de installateurs zich aan de RIVM-maatregelen. De meeste werkzaamheden vinden aan de buitenkant van de woning plaats. Overleg gebeurt veelal buiten en op gepaste afstand.

Financiering

Een hybride warmtepomp kan je tot 40 procent subsidie van de Rijksoverheid opleveren. Voor twee of meer isolerende maatregelen kun je voor gemiddeld 20 procent subsidie in aanmerking komen. Ook als je de hybride warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel kun je subsidie aanvragen. Winst uit je woning vraagt deze voor je aan. Daarnaast kun je na de aanschaf van zonnepanelen de 21 procent btw terugvragen. Dit regelt de installateur voor je. Je kunt ook een lening afsluiten om je huis duurzamer te maken. Meer informatie vind je op de pagina Subsidies.

Meer weten?

Meer informatie over de inkoopactie vind je op www.winstuitjewoning.nl/roerdalen. Je kunt ook de informatiebijeenkomst terugkijken die we eind juni hebben georganiseerd. Heb je geen brief gekregen, stuur dan een e-mail naar samenduurzaam@roerdalen.nl.

Man isoleert spouwmuur