Aan de slag

Aan de slag

Aan de slag met duurzaamheid? Dat is makkelijker dan je denkt! We hebben handige tips voor je op een rij gezet. Ook vind je hier uitgebreide informatie over zonnepanelen en het isoleren van je huis. Kun je wel wat advies gebruiken? Doe dan een energiescan.

Handige tips

Je huis of tuin duurzamer maken hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Ga dus snel aan de slag met deze handige tips. Goed voor het milieu én goed voor je portemonnee!

Zonnepanelen op je dak

Met zonnepanelen wek je zélf energie op voor de elektrische apparaten in huis, zoals de televisie, wasmachine en koelkast. Zo verlaag je je energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Je huis isoleren

Hoge energierekening? Dan is het isoleren van je huis misschien een oplossing. Door het isoleren van je dak, spouwmuur of vloer, gaat er minder warmte verloren. Dit zie je meteen terug op je energierekening!

Ramen vervangen

Heeft jouw huis nog enkel glas? Dan gaat er veel warmte verloren. Door de ramen, kozijnen en deuren van je huis te vervangen, kun je aardig op je stookkosten besparen. Bovendien is het beter voor het milieu.

Doe een energiescan

Wil je weten hoe je kunt besparen op je energierekening? Een energiecoach van Coöperatie Duurzaam Roerdalen kan je op weg helpen. De coach komt bij je thuis om een energiescan uit te voeren. Hij adviseert je vervolgens over mogelijkheden om in jouw huis energie te besparen.