Aan de slag

Aan de slag

Aan de slag met duurzaamheid? Dat is makkelijker dan je denkt! We hebben handige tips voor je op een rij gezet. Ook vind je hier uitgebreide informatie over zonnepanelen en het isoleren van je huis. Kun je wel wat advies gebruiken? Doe dan een energiescan.

Handige tips

Je huis of tuin duurzamer maken hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Ga dus snel aan de slag met deze handige tips. Goed voor het milieu én goed voor je portemonnee!

Man met led-lampen

Energiecoach aan huis

Wil je graag weten hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken? Schakel dan een energiecoach in. De energiecoach komt bij je thuis en geeft je tips over hoe je thuis energie bespaart of duurzame energie kunt opwekken.

Vrouw en man in gesprek aan een tafel

Duurzaam Bouwloket

Zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp? Wil jij je huis duurzamer maken en weet je niet goed waar je moet beginnen? Ben je benieuwd of je voor subsidie in aanmerking komt of wil je een offerte bij een bedrijf in je buurt aanvragen? Dan kun je terecht bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Roerdalen.

Medewerkster van Duurzaam Bouwloket met headphone achter laptop

Zonnepanelen op je dak

Met zonnepanelen wek je zélf energie op voor de elektrische apparaten in huis, zoals de televisie, wasmachine en koelkast. Zo verlaag je je energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Je huis isoleren

Hoge energierekening? Dan is het isoleren van je huis misschien een oplossing. Door het isoleren van je dak, spouwmuur of vloer, gaat er minder warmte verloren. Dit zie je meteen terug op je energierekening!

Ramen vervangen

Heeft jouw huis nog enkel glas? Dan gaat er veel warmte verloren. Door de ramen, kozijnen en deuren van je huis te vervangen, kun je aardig op je stookkosten besparen. Bovendien is het beter voor het milieu.