Roerdalen aardgasvrij

Roerdalen aardgasvrij

Als je je huis duurzamer maakt, gaat je energierekening omlaag. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Wij helpen je hier graag bij. De komende jaren gaan we in een aantal buurten in Roerdalen inwoners helpen om hun aardgasverbruik te verminderen.

Direct besparen

Minder aardgas verbruiken kan op verschillende manieren. Door het isoleren van je dak, spouwmuur of vloer, gaat er minder warmte verloren. Dat zie je meteen terug op je energierekening. Daarnaast kun je door de ramen, kozijnen en deuren van je huis te vervangen, aardig op je stookkosten besparen. Verder is een warmtepomp een zuinig alternatief voor een verwarmingsketel. Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater. De pomp zet dat om in een aangename temperatuur om je woning te verwarmen. Er zijn twee soorten warmtepompen. Een elektrische warmtepomp werkt helemaal op stroom. Een hybride warmtepomp werkt op een combinatie van stroom en aardgas.

Roerdalen aardgasvrij

In 2050 moeten alle gebouwen in ons land aardgasvrij zijn. Dat betekent dat we ook onze woningen niet langer meer kunnen verwarmen met aardgas. We moeten dus samen op zoek naar nieuwe duurzame oplossingen. We hebben een plan gemaakt waarin we beschrijven hoe we dat gaan doen. Dit is de Transitievisie Warmte Gemeente Roerdalen 2021-2030. Je kunt dit downloaden. Lukt het downloaden niet? Stuur dan een e-mail naar samenduurzaam@roerdalen.nl.

Vlodrop aardgasvrij

De komende jaren gaan we in een aantal buurten in Roerdalen inwoners helpen hun aardgasverbruik te verminderen. In 2024 beginnen we in de buurt tussen de Sint Martinusweg, Bergerweg en Van den Broecksingel in Vlodrop.

Man isoleert binnenkant dak met isolatiewol