Nieuwe koers duurzaamheid

Nieuwe koers duurzaamheid

Huizen isoleren of zonnepanelen plaatsen? Zonnevelden aanleggen of een kerncentrale bouwen?  Om Roerdalen duurzamer te maken, moet de gemeente keuzes maken. Voor de kortere én voor de langere termijn. Deze keuzes hebben ook gevolgen voor jou als inwoner. Daarom is het belangrijk dat jij meedenkt.

Wat houdt het in?

De komende maanden gaat de gemeente een nieuwe koers uitstippelen voor een duurzamer Roerdalen. Dat gebeurt voor de periode tot 2050. De gemeente zoekt enthousiaste inwoners die hierover mee willen denken. Kennis of ervaring is niet nodig. Jong of oud, iedereen is welkom. Inwoners en raadsleden komen ongeveer een avond per maand bij elkaar en gaan dan elke keer met één of meer thema’s aan de slag. Begin 2024 presenteren ze de nieuwe koers aan de gemeenteraad, die hierover een besluit neemt.

Meld je snel aan!

Wil jij ook meedenken over een duurzamer Roerdalen? Meld je dan aan via samenduurzaam@roerdalen.nl. Of neem contact op met Sven Maas via (0475) 538 888. Heb je vragen of ideeën, dan hoort de gemeente die ook graag.