Zonnepanelen

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zélf energie op voor de elektrische apparaten in huis, zoals de televisie, wasmachine en koelkast. Zo verlaag je je energierekening en draag je bij aan een beter milieu.

Direct besparen

Zonnepanelen zijn een goede investering. Ze leveren meer op dan geld op een spaarrekening. Wanneer je zonnepanelen plaatst, begin je namelijk meteen met terugverdienen. Je energierekening gaat direct omlaag. Vaak heb je de investering al binnen zo’n 5 jaar terugverdiend. Alle opbrengst na deze periode is dus winst. Zonnepanelen gaan zo’n 25 jaar mee. Daarnaast krijgt je huis een hoger energielabel omdat het energiezuiniger is. En dát is weer aantrekkelijk als je je huis in de toekomst wilt verkopen.

Stroom die je niet zelf gebruikt

Als je stroom opwekt, maar niet gebruikt, gaat deze terug naar het elektriciteitsnet. In sommige gevallen mag je de stroom die je jaarlijks opwekt, wegstrepen tegen de stroom die je jaarlijks gebruikt. In andere gevallen krijg je een vergoeding voor de stroom die je opwekt, maar niet zelf gebruikt. Dit hangt af van je contract. De regelingen voor stroom die je opwekt, maar niet zelf gebruikt, veranderen de komende tijd. Laat je bij het kopen van zonnepanelen goed adviseren over de effecten op je energierekening.

Zonnepanelenproject Roerdalen

Wil je zonnepanelen op je dak, maar zie je op tegen het regelwerk? Of heb je moeite om zonnepanelen te betalen? Dan wil de gemeente je graag helpen. Dat gebeurt via ons zonnepanelenproject.

Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling

Wil je meerdere duurzame maatregelen combineren en zie je op tegen het regelwerk of heb je moeite om dit te betalen? Met de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling (GVR) kun je jouw woning verduurzamen zonder hiervoor een eigen investering te doen. De regeling gaat in de loop van 2024 van start.

Zelf regelen

Zelf aan de slag met zonnepanelen of andere duurzame maatregelen? Controleer dan via onze Zonnekaart of zonnepanelen op je dak mogelijk zijn. Ben je op zoek naar een leverancier bij jou in de buurt? Kijk dan op de website van Duurzaam Bouwloket.