Warmtepomp

Warmtepomp

Een warmtepomp is een zuinig alternatief voor de traditionele verwarmingsketel. Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater. De pomp zet dat om in een aangename temperatuur om je woning te verwarmen.

Warmtepompen werken (deels) op stroom en niet op aardgas. Zeker nu stroom steeds vaker duurzaam wordt opgewekt, zijn warmtepompen een goede keuze. Er zijn twee soorten warmtepompen. Een elektrische warmtepomp (all-electric) werkt volledig op stroom. Een hybride warmtepomp werkt op een combinatie van stroom en aardgas. Een overzicht van alle mogelijkheden vind je op de website van het Duurzaam Bouwloket (klik op stap 4: duurzaam verwarmen en koelen).

Zelf regelen

Geïnteresseerd in een warmtepomp of andere duurzame maatregelen? Bekijk dan het overzicht van leveranciers bij jou in de buurt op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Meer informatie

Wil je persoonlijk advies? Kijk dan ook eens op de pagina Informatie en advies. Heb je andere vragen of wil je meer weten over duurzaamheid in Roerdalen? Neem dan contact op met gemeente Roerdalen via samenduurzaam@roerdalen.nl of (0475) 538 888.