Zonnepanelenproject

Zonnepanelenproject voor inwoners

Wil je zonnepanelen op je dak, maar zie je op tegen het regelwerk? Of heb je moeite om zonnepanelen te betalen? Dan wil de gemeente je graag helpen. Dat gebeurt via het zonnepanelenproject. Schrijf je snel in via www.roerdalen.zelfopwekken.nl.

Zonnepanelen via gemeente Roerdalen

Eind 2022 stemde de gemeenteraad in met het zonnepanelenproject. Met het project wil de gemeente het plaatsen van zonnepanelen voor meer mensen mogelijk maken. Als je je inschrijft, krijg je hulp bij de aanschaf, het onderhoud en de financiering van de panelen. Je sluit tegen aantrekkelijke voorwaarden een lening af bij de gemeente. Omdat de besparing op je energierekening groter is dan het bedrag dat je terugbetaalt, heb je meteen een financieel voordeel. In totaal kunnen 300 woningeigenaren meedoen.

Hoe werkt het?

  • Vraag een persoonlijk voorstel aan via roerdalen.zelfopwekken.nl. Dit is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.
  • Je krijgt een voorstel van Zelfopwekken, het bedrijf dat het project voor de gemeente uitvoert. In het voorstel staat informatie over de zonnepanelen, het aantal zonnepanelen dat voor jou geschikt is en informatie over de lening die je afsluit bij de gemeente.
  • Als je akkoord gaat, sluit je een contract voor vijftien jaar af met de gemeente.
  • Zelfopwekken maakt vervolgens een afspraak voor het installeren van de panelen. Hoe dit werkt, lees je hier: roerdalen.zelfopwekken.nl/werkwijze-en-montage.
  • Vanaf dat moment gaat ook de lening in. Er wordt geen BKR-toets uitgevoerd. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente. Na vijftien jaar is de lening volledig afgelost. Je kunt ook versneld of zelfs in één keer af te lossen (boetevrij).
  • Via een app zie je precies hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken. Problemen met je zonnepanelen? Zelfopwekken zorgt vijftien jaar lang voor de service en het onderhoud van de panelen.
  • Na vijftien jaar is het contract met de gemeente afgelopen. Maar je profiteert nog minstens tien jaar van je zonnepanelen.

Vraag een persoonlijk voorstel aan

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Op www.roerdalen.zelfopwekken.nl vind je uitgebreide informatie over het project. Je kunt ook bellen naar 085-2226173.