Informatie en advies

Informatie en advies

Wil je je huis duurzamer maken en weet je nog niet wat je wilt of welke maatregel het beste bij je huis past? Dan kun je hier terecht voor persoonlijk advies.

Kleine maatregelen

Je huis duurzamer maken hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Met kleine maatregelen kun je meteen besparen op je energierekening. Maak naden en kieren dicht, plak radiatorfolie tegen je verwarming of isoleer je leidingen. Of maak je tuin groener en vang regenwater op. Op deze website hebben wij handige tips voor je huis, tips voor je tuin en tips voor onderweg op een rij gezet.

Grotere maatregelen

Wil je flink besparen op je energierekening? Denk dan eens aan zonnepanelen. Met zonnepanelen wek je zelf energie op voor elektrische apparaten in huis. Ook met het isoleren van je huis kun je flink besparen. Door het isoleren van je dak, spouwmuur of vloer, gaat er minder warmte verloren. Heeft jouw huis nog enkel glas? Dan kan het lonen om de ramen te vervangen. Is je huis al goed geïsoleerd, dan kan een warmtepomp een manier zijn om te besparen op je stookkosten. Wil je aan de slag met meerdere duurzame maatregelen tegelijk? Ook dat is mogelijk.

Energiecoach aan huis

Maak een afspraak met een energiecoach. De energiecoach komt bij je thuis en geeft je tips over hoe je energie bespaart of duurzame energie kunt opwekken.

Bezoek De Groene Transformator

Duurzame maatregelen bekijken? Dat kan bij De Groene Transformator in Roermond. In het Inspiratiehuis staat een energieadviseur voor je klaar.

Advies via e-mail

Wil je meer informatie of heb je vragen? Dan kun je die ook per e-mail stellen. Vul daarvoor het contactformulier in op de website van het Duurzaam Bouwloket.

Telefonisch advies

Persoonlijk advies nodig? Bel met de medewerkers van het Duurzaam Bouwloket via 0475 – 222 007. Dat kan op werkdagen tussen 08:30 tot 17:30 uur. De onafhankelijk adviseurs van het Duurzaam Bouwloket helpen je gratis bij al je vragen over het duurzamer maken van je woning.

Online stappenplan voor je huis

Op zoek naar een persoonlijk stappenplan voor je huis? Ook daarvoor kun je terecht op de website van het Duurzaam Bouwloket. Vul je gegevens in en krijg een online advies op maat.

Offerte aanvragen

Weet je al welke duurzame maatregelen je wilt uitvoeren? Zoek dan op de website van het Duurzaam Bouwloket een bedrijf uit de buurt en vraag direct een offerte aan.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over duurzaamheid in Roerdalen? Neem dan contact op met gemeente Roerdalen via samenduurzaam@roerdalen.nl of (0475) 538 888.