Grotere maatregelen

Grotere maatregelen

Wil je flink besparen op je energierekening? Denk dan eens aan zonnepanelen, isolatie of het vervangen van je ramen. Of tref meerdere maatregelen tegelijk.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goede investering. Wanneer je zonnepanelen plaatst, gaat je energierekening namelijk meteen omlaag. Vaak heb je de investering al binnen zo’n vijf jaar terugverdiend.

Isoleren en ramen vervangen

Door je huis te isoleren, kun je besparen op je stookkosten. Bovendien zorgt het voor meer comfort in huis. Er zijn verschillende soorten isolatie. Ook kun je je ramen vervangen.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een zuinig alternatief voor de traditionele verwarmingsketel. Warmtepompen werken (deels) op stroom en niet op aardgas. Zeker nu stroom steeds vaker duurzaam wordt opgewekt, zijn warmtepompen een goede keuze.

Meerdere duurzame maatregelen

Wil je meerdere duurzame maatregelen combineren en zie je op tegen het regelwerk of heb je moeite om dit te betalen? Met de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling (GVR) kun je jouw woning verduurzamen zonder hiervoor een eigen investering te doen. De regeling gaat in de loop van 2024 van start.

Afkoppelen regenwater

Klimaatverandering zorgt steeds vaker voor wateroverlast en droogte. Help jij mee om overlast te voorkomen? Voer je regenwater dan niet af naar het riool, maar laat het in je tuin wegzakken. Of vang het op zodat je het kunt gebruiken om je planten water te geven. Je kunt bij de gemeente Roerdalen subsidie aanvragen om je regenwater af te koppelen van het riool.