Afkoppelen regenwater

Afkoppelen regenwater

We krijgen steeds vaker te maken met hittegolven en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekort in droge perioden en wateroverlast tijdens stevige buien. Ook jíj kunt helpen om overlast te voorkomen.

Voer je regenwater niet af naar het riool, maar laat het in je tuin wegzakken. Of vang het op zodat je het kunt gebruiken om je planten water te geven. Je bespaart zo op je waterverbruik en voorkomt dat bij hevige buien het riool overstroomt. Er zijn veel manieren om het regenwater af te koppelen. Zo kun je een eigen opvang voor regenwater maken. Bijvoorbeeld één of meerdere regentonnen. Of een vijver of een buffer in de tuin die regenwater kan opslaan. Op www.waterklaar.nl vind je uitgebreide informatie over de mogelijkheden.

Subsidie aanvragen

Je kunt subsidie aanvragen bij de gemeente om je regenwater af te koppelen van het riool. Meer informatie? Kijk op de website van de gemeente.

Informatie en advies

Wil je persoonlijk advies? Kijk dan ook eens op de pagina Informatie en advies. Heb je andere vragen of wil je meer weten over duurzaamheid in Roerdalen? Neem dan contact op met gemeente Roerdalen via samenduurzaam@roerdalen.nl of (0475) 538 888.