Initiatieven in Roerdalen

Initiatieven in Roerdalen

Er gebeurt in Roerdalen al veel op het gebied van duurzaamheid. Inwoners, ondernemers en verenigingen werken samen aan een duurzame, groene en schone gemeente. Nieuwsgierig? Op deze pagina lees je meer over duurzame initiatieven in Roerdalen.

Tegoed voor inwoners

Coöperatie Duurzaam Roerdalen en de gemeente Roerdalen zijn een gezamenlijke actie gestart: profiteer van maximaal € 75,- om je woning te verduurzamen. Je kunt het tegoed aanvragen voor kleine energiebesparende maatregelen in huis. Denk aan radiatorfolie, tochtstrippen, ledlampen, isolatiemateriaal of een waterbesparende douchekop. Maximaal 1.000 woningen kunnen er gebruik van maken. De actie loopt tot eind 2020.

Melick Duurzaam

Gemeente Roerdalen wil woningeigenaren graag ondersteunen bij het maken van duurzame keuzes. Daarom is ze een proef gestart in Melick. Inwoners geven aan wat zij nodig hebben om met duurzaamheid aan de slag te gaan. De gemeente helpt hen vervolgens op weg. Als de proef een succes is, volgen ook de andere dorpen van Roerdalen.

Opwekken duurzame energie

Steeds vaker komt energie uit duurzame bronnen, zoals zonne- en windenergie. Dit zorgt voor uitdagingen. Denk aan het plaatsen van windmolens en zonneparken in een omgeving waar weinig ruimte is. Of de financiële mogelijkheden. De gemeente moet hierover keuzes maken en beleid ontwikkelen. Gemeente Roerdalen wil jou graag uitnodigen om mee te denken.