In Roerdalen

In Roerdalen

Er gebeurt in Roerdalen al veel op het gebied van duurzaamheid. Inwoners, ondernemers en verenigingen werken samen aan een duurzame, groene en schone gemeente. Nieuwsgierig? Op deze pagina lees je meer over duurzame initiatieven in Roerdalen.

Duurzaam Bouwloket

Wil jij je huis duurzamer maken en weet je niet goed waar je moet beginnen? Ben je benieuwd of je voor subsidie in aanmerking komt of wil je een offerte bij een bedrijf in je buurt aanvragen? Dan kun je terecht bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Roerdalen.

Medewerkster van Duurzaam Bouwloket met headphone achter laptop

Zonnevelden in Roerdalen

Om klimaatverandering tegen te gaan, moeten we onze CO2-uitstoot flink verminderen. Ook Roerdalen werkt hieraan mee. We hebben zonnevelden nodig om voldoende duurzame energie op te wekken.

Zonneveld

Windmolens in Roerdalen

Om de klimaatdoelen te halen, moeten we de komende jaren onze CO2-uitstoot flink verminderen. Daarom willen we ook in Roerdalen op grotere schaal schone energie opwekken. Bijvoorbeeld via windmolens.

windmolen op land

Roerdalen aardgasvrij

In 2050 moeten alle gebouwen in ons land aardgasvrij zijn. Dat betekent dat we ook onze woningen niet langer meer kunnen verwarmen met aardgas. We moeten dus samen op zoek naar nieuwe duurzame oplossingen.

Vlammen op een gasfornuis

Laadpalen elektrische auto's

Het aantal elektrische auto’s groeit de komende jaren sterkt. Daarom wordt het aantal laadpalen voor elektrische auto’s in onze provincie uitgebreid. Ook in Roerdalen komen er meer laadpalen. Je kunt kosteloos een laadpaal aanvragen in jouw buurt.

Twee auto's bij laadpunt

Actieplan Duurzame Energie

Gemeente Roerdalen heeft een actieplan Duurzame Energie opgesteld, boordevol maatregelen om energie te besparen én schone energie op te wekken.

Zonnepanelen op dak

Regionale Energiestrategie

De uitstoot van CO2 in Nederland moet flink omlaag. Dat hebben we afgesproken in het klimaatakkoord. Dertig regio’s in ons land maken nu een plan waarin staat welke bijdrage de regio daaraan gaat leveren. Dit noemen we een Regionale Energiestrategie.

Twee mannen bij zonneveld