In Roerdalen

In Roerdalen

Er gebeurt in Roerdalen al veel op het gebied van duurzaamheid. Inwoners, ondernemers en verenigingen werken samen aan een duurzame, groene en schone gemeente. Nieuwsgierig? Op deze pagina lees je meer over duurzame initiatieven in Roerdalen.

Laadpalen elektrische auto's

Het aantal elektrische auto’s groeit de komende jaren sterkt. Daarom wordt het aantal laadpalen voor elektrische auto’s in onze provincie uitgebreid. Ook in Roerdalen komen er meer laadpalen. Je kunt kosteloos een laadpaal aanvragen in jouw buurt.

Inkoopactie Winst uit je woning

Wil je jouw huis verduurzamen? Dan kun je flink op de energiekosten besparen. Wij willen je hierbij helpen. Doe mee aan de advies- en inkoopactie van gemeente Roerdalen, Coöperatie Duurzaam Roerdalen en de organisatie Winst uit je woning.

Klimaatplein Tuincentrum Daniëls

In de tuin aan de slag met duurzaamheid? Bezoek dan het Klimaatplein bij Tuincentrum Daniëls in Vlodrop. Hier kun je terecht voor inspiratie en praktische tips voor een milieuvriendelijke tuin.

Opwekken duurzame energie

Om de klimaatdoelen te halen, moeten we de komende jaren onze CO2-uitstoot flink verminderen. Daarom willen we ook in Roerdalen op grotere schaal schone energie opwekken. Bijvoorbeeld via windmolens en zonnevelden. Jij kunt hierover meedenken.

Actieplan Duurzame Energie

Gemeente Roerdalen heeft een actieplan Duurzame Energie opgesteld, boordevol maatregelen om energie te besparen én schone energie op te wekken.

Regionale Energiestrategie

De uitstoot van CO2 in Nederland moet flink omlaag. Dat hebben we afgesproken in het klimaatakkoord. Dertig regio’s in ons land maken nu een plan waarin staat welke bijdrage de regio daaraan gaat leveren. Dit noemen we een Regionale Energiestrategie.