Initiatieven in Roerdalen

Initiatieven in Roerdalen

Er gebeurt in Roerdalen al veel op het gebied van duurzaamheid. Inwoners, ondernemers en verenigingen werken samen aan een duurzame, groene en schone gemeente. Nieuwsgierig? Op deze pagina lees je meer over duurzame initiatieven in Roerdalen.

Laadpalen elektrische auto's

Het aantal elektrische auto’s groeit de komende jaren sterk. Daarom wordt het aantal laadpalen voor elektrische auto’s in onze provincie uitgebreid. Ook in Roerdalen komen er meer openbare laadpalen. Je kunt hierover meedenken.

Tegoed voor inwoners

Coöperatie Duurzaam Roerdalen en de gemeente Roerdalen zijn een gezamenlijke actie gestart: profiteer van maximaal € 75,- om je woning te verduurzamen. Je kunt het tegoed aanvragen voor kleine energiebesparende maatregelen in huis. Denk aan radiatorfolie, tochtstrippen, ledlampen, isolatiemateriaal of een waterbesparende douchekop. Maximaal 1.000 woningen kunnen er gebruik van maken. De actie loopt tot eind 2020.

Opwekken duurzame energie

Steeds vaker komt energie uit duurzame bronnen, zoals zonne- en windenergie. Dit zorgt voor uitdagingen. Denk aan het plaatsen van windmolens en zonneparken in een omgeving waar weinig ruimte is. Of de financiële mogelijkheden. De gemeente moet hierover keuzes maken en beleid ontwikkelen. Gemeente Roerdalen wil jou graag uitnodigen om mee te denken.

Regionale Energiestrategie

In het jaar 2030 moet de uitstoot van CO2 in Nederland gehalveerd zijn. En in 2050 moet deze zelfs 95% lager zijn dan nu. Dat hebben we in 2019 afgesproken in het klimaatakkoord. Dertig regio’s in ons land maken nu een plan waarin staat welke bijdrage de regio daaraan gaat leveren. Dit noemen we een Regionale Energie Strategie (RES). Roerdalen is onderdeel van de regio Noord- en Midden-Limburg.