In Roerdalen

In Roerdalen

Er gebeurt in Roerdalen al veel op het gebied van duurzaamheid. Inwoners, ondernemers en verenigingen werken samen aan een duurzame, groene en schone gemeente. Nieuwsgierig? Op deze pagina lees je meer over duurzame initiatieven in Roerdalen.

Zonnepanelenproject voor inwoners

Wil je zonnepanelen op je dak, maar zie je op tegen het regelwerk? Of heb je moeite om zonnepanelen te betalen? Dan wil de gemeente je graag helpen. Dat gebeurt via het zonnepanelenproject.

Huizen met zonnepanelen op het dak

Zonnevelden in Roerdalen

Om klimaatverandering tegen te gaan, moeten we onze CO2-uitstoot flink verminderen. Ook Roerdalen werkt hieraan mee. We hebben zonnevelden nodig om voldoende duurzame energie op te wekken.

Zonneveld

Windmolens in Roerdalen

Om de klimaatdoelen te halen, moeten we de komende jaren onze CO2-uitstoot flink verminderen. Daarom willen we ook in Roerdalen op grotere schaal schone energie opwekken. Bijvoorbeeld via windmolens.

windmolen op land

Roerdalen aardgasvrij

In 2050 moeten alle gebouwen in ons land aardgasvrij zijn. Dat betekent dat we ook onze woningen niet langer meer kunnen verwarmen met aardgas. We moeten dus samen op zoek naar nieuwe duurzame oplossingen.

Vlammen op een gasfornuis

Actieplan Duurzame Energie

Gemeente Roerdalen heeft een actieplan Duurzame Energie opgesteld, boordevol maatregelen om energie te besparen én schone energie op te wekken.

Zonnepanelen op dak

Regionale Energiestrategie

De uitstoot van CO2 in Nederland moet flink omlaag. Dat hebben we afgesproken in het klimaatakkoord. Dertig regio’s in ons land maken nu een plan waarin staat welke bijdrage de regio daaraan gaat leveren. Dit noemen we een Regionale Energiestrategie.

Twee mannen bij zonneveld