Zonnepanelenproject voor inwoners

In de loop van 2023 gaat in onze gemeente een zonnepanelenproject van start. Via dit project krijgen inwoners hulp bij de aanschaf, de installatie, het onderhoud en de financiering van zonnepanelen. Op deze manier wil de gemeente het plaatsen van zonnepanelen voor meer mensen toegankelijk maken.

Hoe het werkt

De deelnemers sluiten een contract voor vijftien jaar af met de gemeente. Het bedrijf dat het project voor de gemeente uitvoert, adviseert hen over hoeveel zonnepanelen geschikt zijn en verzorgt de installatie. Ook is het bedrijf verantwoordelijk voor de service en het onderhoud van de panelen. De gemeente biedt de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden een lening af te sluiten. De deelnemers betalen een vast bedrag per maand aan aflossing en rente. Omdat de besparing op de energierekening groter is dan de aflossing en rente, hebben zij al vanaf het begin een financieel voordeel. In eerste instantie kunnen 300 woningeigenaren gebruik maken van het project. 

Planning

Begin 2023 zoekt de gemeente via een aanbesteding een uitvoerende partij voor het project. Ook gaat de gemeente verder met alle voorbereidingen voor het project. De verwachting is dat inwoners zich na de zomer kunnen inschrijven.