Veelgestelde vragen laadpalen Vattenfall
In Roerdalen komen meer laadpalen voor elektrische auto’s. Hierbij werkt de gemeente samen met het bedrijf Vattenfall. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over de laadpalen van Vattenfall.
Hoe gebruik ik een laadpaal?
Om een laadpaal te gebruiken, heb je een laadpas nodig. Dat werkt heel eenvoudig: sluit de laadkabel aan op je auto en de laadpaal. Houd dan de laadpas voor de scanner op de laadpaal, het laden begint automatisch. Wil je vertrekken? Houd dan de laadpas weer voor de scanner. Zo stopt het laden en wordt de stekker ontgrendeld. Daarna kun je de laadkabel ontkoppelen en opbergen. Er zijn verschillende soorten laadpassen:
- de gratis laadpas zonder abonnement. Je betaalt dan een hoger tarief per kWh
- de betaalde laadpas met abonnemen. Je betaalt dan een lager tarief per kWh
Ook zijn er veel verschillende organisaties die laadpassen aanbieden. Welke laadpas voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Op de website Laadpas vergelijken vind je een overzicht van alle beschikbare laadpassen, inclusief de tarieven.
Waar komt de stroom vandaan?
Bij de laadpalen van Vattenfall laad je stroom die 100% door Nederlandse windmolens is opgewekt.
Op welke locaties zijn laadpunten?
Met de gratis InCharge app van Vattenfall vind je alle openbare laadpalen. Ook zie je of een laadpaal vrij is en rij je er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie.
Hoeveel parkeervakken liggen er bij een laadpaal?
Bij elke laadpaal reserveert de gemeente minimaal één parkeervak voor elektrische auto’s. Als er minimaal 3.500 kWh per jaar wordt verbruikt, dan wordt ook een tweede parkeervak gereserveerd. Dat gebeurt ook als er een jaar lang elke maand meer dan vijf unieke gebruikers zijn.
Welke laadpalen worden geplaatst?
De Alfen Twin. De Twin is Alfen’s robuuste en slimme laadoplossing met twee stopcontacten.
Met welke snelheid kan ik bij een laadpaal laden?
De Alfen Twin heeft een laadvermogen tot 11 kW. De werkelijke snelheid hangt af van het type auto en van de bezetting van de laadpaal.
Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?
Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge app. Als je een laadpaal en vervolgens een socket selecteert, dan kan je onder ‘rapporteer’ (‘report’) een melding maken. In het ‘beschrijving’ veld (‘description’) kun je aangeven dat de laadpaal vaak bezet is.