22 mei 2024

Regeling voor duurzame maatregelen gaat stoppen

Na bijna anderhalf jaar stoppen wij met de regeling waarbij inwoners voor € 175 kleine verduurzamingsmaatregelen konden aanschaffen. Het budget dat door het Rijk beschikbaar is gesteld, is bijna op.

Besparen met duurzame maatregelen

In totaal hebben ruim 2.100 huishoudens in onze gemeente gebruik gemaakt van de regeling. Zij hebben hun woning duurzamer gemaakt met bijvoorbeeld tochtstrips, led-lampen, waterbesparende kranen en radiatorfolie. Wethouders Roland Slangen en Loes Vestjens zijn tevreden met het resultaat: “Veel mensen denken dat het verduurzamen van het huis ingewikkeld of duur is. Maar ook met kleine maatregelen kun je je energierekening verlagen. Met deze regeling wilden we met name inwoners met een smalle beurs op weg helpen. Mooi om te zien dat zoveel mensen er gebruik van hebben gemaakt.”

Informatie over verduurzamen

Let op: heb jij je aankoop nog niet gedeclareerd? Doe dit dan voor 10 juni via deze link. Daarna is het niet meer mogelijk om geld terug te vragen. Wil je ook aan de slag met het verlagen van je energierekening en weten wat er allemaal mogelijk is? Bekijk dan onze Keuzehulp of maak een afspraak met een energiecoach.