Veelgestelde vragen laadpalen Vattenfall

In Roerdalen komen meer laadpalen voor elektrische auto’s. Hierbij werkt de gemeente samen met het bedrijf Vattenfall. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over de laadpalen van Vattenfall.

Hoe gebruik ik een laadpaal?

Om een laadpaal te gebruiken, heb je een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge is gratis en werkt op alle publieke laadpalen in Nederland. Je vraagt de laadpas hier aan.

Waar komt de stroom vandaan?

Bij de laadpalen van Vattenfall laad je stroom die 100% door Nederlandse windmolens is opgewekt.

Op welke locaties zijn laadpunten?

Met de gratis InCharge app van Vattenfall vind je alle openbare laadpalen. Ook zie je of een laadpaal vrij is en rij je er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie. Je downloadt de app hier.

Hoeveel parkeervakken liggen er bij een laadpaal?

Bij elke laadpaal reserveert de gemeente minimaal één parkeervak voor elektrische auto’s. Als er minimaal 3.500 kWh per jaar wordt verbruikt, dan wordt ook een tweede parkeervak gereserveerd. Dat gebeurt ook als er een jaar lang elke maand meer dan vijf unieke gebruikers zijn.

Welke laadpalen worden geplaatst?

De Alfen Twin. De Twin is Alfen’s robuuste en slimme laadoplossing met twee stopcontacten.

Met welke snelheid kan ik bij een laadpaal laden?

De Alfen Twin heeft een laadvermogen tot 11 kW. De werkelijke snelheid hangt af van het type auto en van de bezetting van de laadpaal.

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge app. Als je een laadpaal en vervolgens een socket selecteert, dan kan je onder ‘rapporteer’ (‘report’) een melding maken. In het ‘beschrijving’ veld (‘description’) kun je aangeven dat de laadpaal vaak bezet is.