Spouwmuurisolatie

Een spouw is de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur van je huis. Door deze ruimte op te vullen met isolatiemateriaal, houdt het huis langer warmte vast.

Hoe werkt het?

Door je spouw te isoleren, kun je je energierekening flink verlagen. Huizen tot 1980 zijn meestal geschikt voor spouwmuurisolatie. Een gespecialiseerd bedrijf vult je spouw op met piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. Dit gebeurt door gaten in de voegen te boren en het isolatiemateriaal door deze gaten in de spouwmuur te blazen. De gaten zijn gemiddeld 16-18 mm groot en worden daarna weer opgevuld met specie in dezelfde kleur als je voegen. Woningen die na 1980 gebouwd zijn, hebben tijdens de bouw al spouwmuurisolatie gekregen.

Besparing

Spouwmuurisolatie levert je snel lagere energiekosten op. Je gasverbruik gaat namelijk meteen omlaag. Meestal heb je je investering al na drie tot vijf jaar terugverdiend. Bijkomend voordeel is dat spouwmuurisolatie voor meer wooncomfort zorgt. De muren voelen minder koud aan en je huis houdt de warmte beter vast. Wil je weten of jouw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie? Doe de check! Wist je dat je subsidie kunt krijgen voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen aan je huis?

Chantal Bekker (fotograaf) in opdracht van Milieu Centraal
Foto: Chantal Bekker voor Milieu Centraal

Duurzaam Bouwloket

Wil jij je huis duurzamer maken en weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kun je terecht bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Roerdalen. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/roerdalen of bel met 0475 – 222 007.