2 november 2023

Inwoners beoordelen onze energiecoaches met een 8!

In de zomer onderzochten we hoe tevreden mensen zijn over de energiecoaches van de gemeente. We stuurden een vragenlijst naar alle huishoudens waar afgelopen jaar een energiecoach over de vloer kwam. Hoe verliep die afspraak? Op welke vragen wilden mensen antwoord? Wat ging goed, wat kon beter?

Resultaten

De meeste deelnemers (79,6%) wilden tips over het besparen van energie om hun energierekening te verlagen. Daarnaast stelden deelnemers vragen over zonnepanelen, kleine energiebesparende maatregelen, vloerisolatie, warmtepompen en subsidies. De meerderheid was erg tevreden over het bezoek: ‘De energiecoach nam de tijd om alles door te spreken. Het was een prettig gesprek.’ Het gemiddelde rapportcijfer was een 8,0!

Tips

Ook kregen de energiecoaches tips. Bijvoorbeeld dat het gebruik van een warmtepomp meer aandacht mag krijgen. De antwoorden uit de vragenlijst zijn met de coaches besproken. Ze gaan aan de slag met alle reacties.

Prijswinnaars

Onder de deelnemers verlootten we drie Geluksbonnen. Deze prijs ligt binnenkort in hun brievenbus. Nogmaals bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Met uw antwoorden kunnen de energiecoaches onze inwoners nóg beter helpen.