23 juni 2022

6 juli: informatieavond zonnevelden

In 2050 willen we in Roerdalen CO2 neutraal zijn. Daarvoor is het nodig om energie te besparen én schone energie op te wekken. Daarom werken we in onze gemeente aan de ontwikkeling van zonnevelden. Op dit moment kunnen initiatiefnemers plannen indienen voor een zonneveld in Roerdalen. Wil je hier meer over weten? Kom dan naar onze inwonersavond op 6 juli.

Zonnevelden in Roerdalen

In 2021 heeft de gemeenteraad beleid voor zonnevelden vastgesteld. Hierin staat dat er in Roerdalen 75 hectare aan zonnevelden mag komen. Voor de eerste 25 hectare kunnen op dit moment plannen worden ingediend. Deze plannen moeten aan een groot aantal spelregels voldoen. Alleen de beste plannen mogen een vergunning aanvragen.

Bezoek onze informatieavond

We merken dat veel inwoners vragen hebben over zonnevelden, bijvoorbeeld over de locaties of gevolgen voor de natuur of de landbouw. Wij willen deze vragen graag beantwoorden tijdens een informatiebijeenkomst. Wij praten je deze avond bij over de laatste ontwikkelingen. Ook leggen we uit hoe het verder gaat en wat je kunt doen als je het niet met de plannen eens bent.

  • Datum: woensdag 6 juli
  • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
  • Locatie: Dorpshuis Montfort, Markt 14

Meld u aan

Je kunt je tot en met zondag 3 juli aanmelden via zonnevelden@roerdalen.nl. Vermeld a.u.b met hoeveel personen je komt. Als blijkt dat de bijeenkomst snel vol zit, organiseren wij een tweede bijeenkomst. Kijk voor meer informatie over zonnevelden in Roerdalen op deze pagina.