2 november 2022

Aan de slag met duurzaamheid op school

Wat weet jij al over duurzaamheid? Hoe kan jouw school energie besparen? En wat kun je thuis zelf of met je ouders doen? Met die vragen gingen de leerlingen van groep 7 en 8 van De Draaiende Wieken en ’t Kempke in Roerdalen aan de slag. Dat deden ze tijdens de gastlessen over energiebesparing en duurzaamheid. De gastlessen zijn een initiatief van de gemeente en het Servicecentrum MER.

Energie en energiebesparing

Tonny Smeets van het Servicecentrum MER verzorgt de gastlessen op de basisscholen. “Het programma bestaat uit een klassikaal deel en een speurtocht door de school. Tijdens het klassikale deel gaan we in op verschillende soorten energie en energiebesparing. Maar ook thema’s als verwarming, isoleren en waterbesparing komen aan bod.”

Tips en tops

“Tijdens de speurtocht gaan de kinderen in school op zoek naar dingen die beter kunnen. Denk bijvoorbeeld aan lampen die veel energie kosten of onnodig branden. Maar we kijken ook naar dingen die wél goed gaan. We hopen natuurlijk dat iedereen daarna ook thuis aan de slag gaat met duurzaamheid.”

Aanmelden kan nog

Ook andere basisscholen kunnen zich nog aanmelden voor de gastlessen. Interesse? Meld jouw basisschool dan aan via samendoensamenduurzaam@roerdalen.nl of neem contact met ons op via (0475) 538 888 en vraag naar Sem Litjens.