26 mei 2021

Actie Band op Spanning groot succes

Op 11, 12 en 14 mei waren de medewerkers van Band op Spanning op bezoek in onze gemeente. Zij controleerden in drie dagen tijd de bandenspanning van maar liefst 288 auto’s. Het bleek dat 93% van de auto’s onderspanning had! En dat is jammer want zo verbruik je meer brandstof, stoot je meer CO2 uit, slijten je banden sneller en is de kans op ongelukken groter.

Goedkoper en duurzamer!

De medewerkers van Band op Spanning hebben de banden opgepompt tot de juiste bandenspanning. Hiermee hebben we het volgende bereikt:

  • 4.486 kg minder CO2-uitstoot in de komende drie maanden. Dit verbruikt één personenauto die 26 keer van Roerdalen naar Parijs heen en terug rijdt!
  • € 5.531,54 minder brandstofkosten in de komende drie maanden. Dit is een besparing van gemiddeld € 19,20 per auto.
  • Veiliger autorijden door een kortere remweg.

Banden oppompen, vaste prik!

Maak van je banden oppompen een gewoonte. Door elke drie maanden je banden op te pompen, kun je wel € 60 tot € 150 per jaar besparen. Maak het jezelf makkelijk en schrijf de adviesspanning op. Deze vind je in het instructieboekje. Controleer de bandenspanning als de banden koud zijn. Heb je meer dan een kwartier of vijf kilometer gereden? Dan is de lucht in de banden warm. Tel dan 0,3 bar bij de adviesspanning op. Meer weten? Kijk op de website van Milieu Centraal.