29 april 2021

Band op Spanning: rij goedkoper en klimaatvriendelijker!

Op 11, 12 en 14 mei komen medewerkers van Band op Spanning naar Roerdalen. Zij controleren met professionele mobiele apparatuur de bandenspanning van je auto. En als het nodig is, pompen zij de banden voor je op. Helemaal gratis! Zo rij je goedkoper en klimaatvriendelijker!

Minder CO2, meer besparen

Wist je dat autobanden langzaam leeglopen? Hierdoor verbruik je meer brandstof en slijten je banden sneller. Het is dus belangrijk dat je de banden van je auto regelmatig oppompt. Op die manier verklein je ook de kans op ongelukken. Je hebt namelijk meer grip op de weg. En doordat je minder brandstof verbruikt, bespaar jij geld! Als je je autobanden elke twee maanden oppompt, kun je wel 60 euro per jaar besparen!

Tijd voor actie!

Laat je bandenspanning controleren:

Dinsdag 11 mei

  • 10.00-13.15 uur: parkeerplaats Plus Crombach, Sint Odiliënberg
  • 13.45-17.30 uur: Raadhuisplein, Posterholt

Woensdag 12 mei

  • 10.00-13.15 uur: parkeerplaats Coop, Montfort
  • 13.45-17.30 uur: Markt, Vlodrop

Vrijdag 14 mei

  • 10.00-13.15 uur: parkeerplaats Jan Linders, Herkenbosch
  • 13.45-17.30 uur: Markt, Melick

Hoe werkt het?

Geef ter plekke bij de medewerkers van Band op Spanning aan dat je deel wilt nemen. Je krijgt dan een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Als je bij de pomp aankomt, hoef je verder niets meer te doen. De medewerkers controleren je bandenspanning. Als het nodig is, pompen zij de banden op tot de spanning die door de fabrikant wordt geadviseerd. Je krijgt vervolgens een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Tijdens deze actie worden de coronamaatregelen gehanteerd.

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie over Band op Spanning op www.bandopspanning.nl. Meer tips voor onderweg vind je op deze pagina. Vragen? Stuur een e-mail naar samenduurzaam@roerdalen.nl.