18 december 2023

Bewonersavond duurzaamheid: ben jij er ook bij?

De afgelopen maanden hebben inwoners en raadsleden tijdens een aantal bewonersavonden gewerkt aan een duurzamer Roerdalen. We bedachten duurzame ideeën, bouwden aan een strategie voor duurzaamheid en wisselden ervaringen uit. Volgende maand organiseren we de volgende bewonersavond. Je bent van harte welkom!

 Wanneer: dinsdag 16 januari

Locatie: Gasterij Aerwinkel, Aerwinkelallee 1, Posterholt

Tijd: vanaf 18.30 uur inloop met maaltijd. Om 19.00 uur start het inhoudelijk programma. Om 21.00 uur sluiten we de avond af.

Wat gaan we doen?

  • Inloop
  • Welkom: doel van de avond en vervolgstappen in 2024
  • Aan de slag: een aantal inwoners is al aan de slag met een duurzaam idee. Wat zijn hun ervaringen? Op welke manier kunnen we nieuwe initiatieven verder brengen? Hoe kunnen we daarin samen werken? Laurens Bijl van de gemeente neemt ons mee in de Roerdalense aanpak.
  • Wat vinden onze inwoners? In december hebben we een onderzoek over duurzaamheid uitgevoerd onder ons Inwonerspanel. Sven Maas van de gemeente gaat in op de belangrijkste resultaten.
  • Strategie tot 2050: op welke duurzaamheidsonderwerpen focussen we de komen jaren? Welke doelen stellen we onszelf en hoe kunnen we die bereiken? De deelnemers aan het expert-panel delen hun inzichten.
  • Afsluiting

Meld u snel aan

Lijkt het je leuk om aan te sluiten? Dan ben je van harte welkom. Meld je uiterlijk 8 januari aan via samenduurzaam@roerdalen.nl. Of bel met Sven Maas via 0475-538888. Geef a.u.b. ook aan of je mee-eet. Tot ziens op 16 januari!