9 november 2023

Denk mee over een aardgasvrij Vlodrop

In 2050 moeten alle gebouwen in ons land aardgasvrij zijn. Je kunt dan niet meer koken op gas of je woning verwarmen met aardgas. We moeten voor die tijd dus op zoek naar nieuwe duurzame oplossingen, ook in Roerdalen. Dat willen we samen met inwoners doen. We starten in 2024 in Vlodrop.

Minder aardgas

Het eerste doel is om in 2030 20% minder aardgas te gebruiken in onze gemeente. Om dat te bereiken, zijn er verschillende mogelijkheden. Denk aan het beter isoleren van huizen en het aanschaffen van warmtepompen. Hoe kunnen we onze inwoners hiermee helpen, waar hebben je behoefte aan en wat is haalbaar? Dat willen we samen met jou onderzoeken. Jij kent je wijk tenslotte het beste.

Plan voor elke wijk

We gaan in 2024 in Vlodrop van start. We beginnen in de omgeving van de Kruisweg, Lemmekampsweg en Holsterweg. Samen met inwoners die daar wonen, maken we een plan voor hun wijk. We hebben voor deze buurt gekozen omdat hier relatief veel woningen staan die niet goed geïsoleerd zijn. Daarna volgen andere wijken in Roerdalen. Omdat elke plek weer anders is, maken we elke keer een nieuw plan. Met daarin duurzame oplossingen die bij onze inwoners passen.

Denk mee!

Woon jij in Vlodrop en wil je meedenken over manieren om in jouw buurt minder aardgas te gebruiken? Stuur dan een e-mail naar samenduurzaam@roerdalen.nl. Of bel met Frank Kusters of Mandy Römkens via 0475-538888.