4 februari 2021

Denk mee over oplaadpunten elektrische auto’s

Het aantal elektrische auto’s groeit de komende jaren sterk. Daarom wordt het aantal laadpalen in de openbare ruimte in heel Limburg uitgebreid. Ook in Roerdalen komen er nieuwe openbare laadpalen bij. Hierbij werkt de gemeente samen met het bedrijf Vattenfall.

Bekijk de digitale kaart

Eind vorig jaar vroeg de gemeente jou in RoerdalenBericht om mee te denken over geschikte plekken voor openbare laadpalen. Vattenfall heeft nu een voorstel gemaakt met plekken voor nieuwe laadpunten. Deze plekken zijn gebaseerd op de huidige en toekomstige laadbehoeften, maar ook op de ligging van de elektriciteitskabels, groen, parkeervakken etc. Tot 26 februari kun je de plekken op een digitale kaart bekijken en reageren. Bekijk de digitale kaart.

Om rekening mee te houden

Bij de beoordeling van je input letten de gemeente en Vattenfall op een aantal dingen. Het laadpunt moet door zoveel mogelijk inwoners, ondernemers of bezoekers gebruikt kunnen worden. Het gaat tenslotte om openbare laadpalen. Ook moet het laadpunt toegevoegde waarde hebben. Is er bijvoorbeeld al een laadpaal in de buurt, dan wordt bekeken of een extra laadpaal wel noodzakelijk is. Bovendien moet de laadpaal op gemeentelijke grond komen. Hierbij wordt rekening gehouden met zaken als bomen, elektriciteit etc.

Hoe gaat het verder?

De gemeente en Vattenfall gebruiken je inbreng om de locaties te beoordelen en de kaart te verbeteren. Het is dus mogelijk dat de locaties nog veranderen. In het voorjaar start Vattenfall met het plaatsen van de eerste vijf laadpalen. Vanaf april is het mogelijk een laadpaal voor jouw buurt aan te vragen. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

 

Twee elektrische auto's bij een laadpunt