29 april 2024

Fiets mee voor een groener Roerdalen

Hoe kunnen we onze gemeente vergroenen en de biodiversiteit verbeteren? Sluit aan bij de fietstocht van De Groene Transformator op maandagmiddag 13 mei en denk hierover mee! Tijdens deze fietstocht bezoek je verschillende plekken in Roerdalen, om te kijken welke mogelijkheden er zijn om te vergroenen. Ook medewerkers van de gemeente fietsen mee.

Duurzaamheidsdoelen

Deze fietstocht is een vervolg op bewonersavonden en -bijeenkomsten over de nieuwe duurzaamheidskoers van Roerdalen. Daar gaven inwoners aan dat zij een bijdrage willen leveren aan een groenere omgeving. Zij hebben aantal locaties uitgekozen die worden bezocht tijdens de fietstocht.

Route en programma

De fietstocht start om 13.00 uur bij de kruising van het Rozenhofje en de Kampweg in Montfort. De totale route is ongeveer 13 kilometer. Op elke locatie is er 15 minuten tijd om ideeën en mogelijkheden te bespreken. De route ziet er als volgt uit:

  1. Montfort, Pastoor Rijckxstraat
  2. Sint Odiliënberg, Bunderstraat
  3. Sint Odiliënberg, Kerkplein
  4. Melick, Bartelsstraat
  5. Herkenbosch, kruising Sleutelbloemdreef en Hoosveld
  6. Herkenbosch, Daelenbroekweg

Wil je je alvast voorbereiden, bekijk dan de route in Google Maps: https://maps.app.goo.gl/wgRseJCxSjYtJ9Ns7.

De fietstocht duurt tot ongeveer 16.00 uur. Vanaf het eindpunt kan iedereen zelf naar huis fietsen.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om deel te nemen? Meld je dan aan bij De Groene Transformator. Samen maken we Roerdalen nog groener en mooier!