31 juli 2023

Gemeente Roerdalen sluit zich aan bij De Groene Transformator

De Groene Transformator in Roermond is dé plek voor inspiratie om thuis zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. U kunt hier terecht voor informatie en tips. Bijvoorbeeld over voeding, kleding, de tuin, energie besparen, vervoer, wonen en afval scheiden. Zo leert u hoe u geld bespaart en beter voor de aarde zorgt.

Gratis informatie, tips en bijeenkomsten

De Groene Transformator werkt samen met bedrijven, vrijwilligers en gemeenten. Sinds 1 juli 2023 is ook gemeente Roerdalen aangesloten. Dat betekent dat u gratis terecht kunt voor informatie, tips en bijeenkomsten. Of misschien wilt u zich aansluiten als vrijwilliger? Ook dan bent u van harte welkom.

Samen voor een duurzaam Roerdalen

Janneke Postulart uit Roerdalen is coördinator bij De Groene Transformator: ‘In april 2023 openden onze deuren. Wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen bracht vooraf een bezoek. Ook het duurzaamheidsteam en de energiecoaches van de gemeente kwamen langs. Fijn om ons samen in te zetten voor een duurzaam Roerdalen!’

Kom ook langs!

U vindt het gebouw van De Groene Transformator op het Weerstand-terrein in Roermond, aan de Bredeweg 10. U bezoekt De Groene Transformator op woensdag, donderdag en vrijdag tussen  12:00 uur en 16:00 uur. De vrijwillige TransforMaatjes geven u graag een rondleiding.

Samen Doen, Samen Duurzaam

Voor Roerdalen is duurzaamheid een belangrijk thema. Als gemeente zetten we op verschillende manieren in op duurzaamheid en denken of helpen we mee. Buiten De Groene Transformator zijn ook organisaties in onze dorpen al actief aan de slag. Benieuwd hoe? Neem een kijkje op onze website Samen Doen, Samen Duurzaam.