17 januari 2023

Goedkoop geld lenen voor duurzaamheid

Wil jij jouw huis duurzamer maken? Met de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds kun je tegen gunstige voorwaarden geld lenen voor bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Energiebesparende maatregelen

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke lening waarmee woningeigenaren en VVE’s energiebesparende maatregelen kunnen financieren. Voor welke duurzame maatregelen je de lening mag gebruiken, lees je op website van het Warmtefonds. Je kunt ook meer dan één maatregel treffen, bijvoorbeeld vloerisolatie, gevelisolatie én een warmtepomp. Je kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 65.000 euro lenen.

Voor iedereen

Het Warmtefonds wil het voor iedereen mogelijk maken om de woning te verduurzamen. Is je (gezamenlijk) verzamelinkomen lager dan € 48.625,- bruto? Dan betaal je geen rente. Je lost wel elke maand een bedrag af. Ook inwoners die normaal geen geld kunnen lenen, bijvoorbeeld omdat ze een laag inkomen of schulden hebben, kunnen een lening afsluiten. Zij mogen maximaal € 5.000,- lenen zonder daarover rente en aflossing te betalen. Pas als de financiële situatie verbetert of als de woning wordt verkocht, gaan zij de lening aflossen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Energiebespaarlening? Kijk dan op www.warmtefonds.nl of neem contact op met de klantenservice van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt voor meer informatie ook bij het Duurzaam Bouwloket Roerdalen terecht.