16 november 2023

Ideeën voor een duurzamer Roerdalen

Een wijkaccu, een plantenruilbeurs, een tegelwipactie. Een centrale opvang van regenwater met een waterpomp voor de wijk. Een plek om materialen, kennis en vaardigheden te delen. Allemaal ideeën van onze inwoners om Roerdalen groener, schoner en duurzamer te maken.

Samen aan de slag

Tijdens onze derde bewonersavond over duurzaamheid op dinsdag 14 november waren we te gast bij  de Groene Transformator in Roermond. Inwoners gingen in een werksessie aan de slag met het uitwerken van duurzame ideeën. Dat gebeurde aan de hand van een aantal vragen: voor wie is het idee bedoeld, wat is het doel, wat moet er gebeuren en wie doet wat? Deze werksessie leverde een hoop inspirerende en vernieuwende ideeën op, waarmee we de komende tijd verder gaan. Ook stonden we deze avond stil bij de duurzame keuzes die we in Roerdalen voor de langere termijn moeten maken. En we kregen een interessante presentatie over het ontstaan van de Groene Transformator.

Ook meedenken?

De volgende bijeenkomst vindt plaats in januari. Lijkt het jou leuk om erbij te zijn? Meld je dan alvast aan via samenduurzaam@roerdalen.nl. Heb jij ook een duurzaam idee? Laat het ons weten!