17 mei 2021

Kast opgeruimd? Doe mee aan de ketting kledingruil!

In april is een nieuw duurzaam initiatief van start gegaan in Roerdalen en Roermond: de ketting kledingruil. De ketting kledingruil is een makkelijke manier om kleding te ruilen.

Hoe werkt het?

Het concept is simpel. Onder de deelnemers gaat een aantal tassen met kledingstukken rond. Dit zijn allemaal kledingstukken die kwalitatief nog helemaal in orde zijn, maar niet meer worden gedragen door de vorige eigenaars. Deelnemers hebben drie dagen de tijd om kleding uit de tas te nemen. Daarna brengen zij de tas naar het volgende adres op de route. Je mag zoveel kledingstukken uit de tas nemen en terug stoppen, als je wilt.

Waarom meedoen?

De ketting kledingruil is een initiatief van Stienke Postulart uit Sint Odiliënberg. “Toen ik las over de ketting kledingruil werd ik meteen enthousiast. Een gemiddeld kledingstuk in Nederland wordt maar zeven keer gedragen. Het is veel duurzamer om kleding te ruilen. Bovendien krijg je, zonder geld uit te geven, leuke nieuwe kleren. Ook is het een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen in je dorp.”

Meld je aan!

De eerste week hebben zich meer dan 38 mensen aangemeld. Daardoor kon de route voor dameskleding tot en met maat 42 meteen van start gaan. Op dit moment gaan er al vier tassen rond op deze route. Daarnaast willen de initiatiefnemers ook een route voor mannenkleding en dameskleding vanaf maat 44 starten. Wil je ook meedoen? Kijk dan op de website van de Omwentelaars.

Stienke Postulart bij tassen met kleding