Geef bloemen en planten een tweede leven

Eind juni 2021 deden wij een oproep om je eigen duurzame tuintip in te sturen. Daarbij maakte je kans op een Geluksbon. De winnaar van deze bon is Antoinette Schweizer uit Sint Odiliënberg. Zij schenkt haar tuintip aan de kinderboerderij in Sint Odiliënberg. Hieronder lees je haar tuintips.

Splits planten

Mevrouw Schweizer: “Zijn jouw planten in het voor- en najaar flink gegroeid? Scheur en deel de planten dan op. Gooi de planten niet weg, maar geef ze een nieuw plekje. Heb je geen plek? Maak iemand anders er dan blij mee. Op deze manier kunnen de planten verder groeien. Ook houd je meer ruimte over in je groencontainer.”

Gebruik zaadjes

“Heb je bloemen die zaadjes geven? Zoals klaprozen, stokrozen, goudsbloemen en lupinen. Deze zaadjes kun je het volgend jaar zaaien. Dan kun je in de zomer weer volop genieten van nieuwe bloemen. Zo geef je de bloemen in je tuin een nieuw leven.”

Verwijder tegels

“Heb je tegels in je tuin? Vervang dan een paar tegels door wilde bloemen. Het kost weinig werk en moeite en je helpt er de vogels en insecten mee!”