Meer bijen, hommels en vlinders in de tuin

Wist je dat bijen, hommels en vlinders belangrijk zijn voor de natuur en de voedselketen? Ze bestuiven bijvoorbeeld bloemen en gewassen. En honingbijen maken heerlijke honing. Daarom is het belangrijk om goed voor deze insecten te zorgen!

Bloemen en planten

Meer bloemen en planten en minder giftige middelen. Daar help je de bijen, hommels en vlinders mee overleven. Hoe meer planten en bloemen je in jouw tuin plaatst, hoe beter. Wist je trouwens dat deze insecten fruitbomen en vruchtplanten bestuiven? Hierdoor kun je een grotere oogst verwachten. Kies altijd voor planten waar bijen, hommels en vlinders het liefst op af komen. Bekijk de Bloemetjes- en bijtjeskalender van Milieu Centraal eens. Of ga naar de website van de Vlinderstichting.

Bijenhotel

Naast bloemen en planten zijn er andere manieren om bijen, hommels en vlinders aan te trekken. Denk bijvoorbeeld aan een bijenhotel. Deze kun je zelf maken. En wat dacht je van een hommelkast of vlinderkast? Heb je last van de insecten? Gebruik dan geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar milieuvriendelijke varianten.