Deel je auto

Meestal zit je alleen in de auto wanneer je naar je werk rijdt. Heb je een collega die in de buurt woont? Spreek dan af om beurtelings met elkaar mee te rijden. Daardoor stoot je auto minder CO2 uit. Dat is minder vervuilend voor het milieu. Ook kun je flink op de kosten besparen.

Samen naar het werk

Als in alle auto’s tijdens de spits vier personen zouden zitten, zouden er 70% minder auto’s op de weg zijn. Probeer daarom samen met collega’s naar het werk of een zakelijke afspraak te rijden. Elke persoon die meerijdt is één auto minder op de weg. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook veel gezelliger! Woon je dichtbij je werk? Laat de auto dan een keer staan en ga met de fiets naar je werk. Zo ben je ook nog eens lekker gezond bezig.

Geld besparen

Door afwisselend met elkaar mee te rijden, bespaar je honderden euro’s en soms wel meer dan duizend euro per jaar. Dat tikt aardig aan! Hoe je de brandstofkosten deelt, kun je met elkaar afspreken. Rijden jullie om de beurt? Kies er dan bijvoorbeeld voor om met gesloten beurs te rijden.