Pak de fiets of ga te voet

Een van de makkelijkste manieren om rijden duurzamer te maken, is door minder kilometers te rijden. Laat eens wat vaker je auto staan en kies voor een andere vorm van vervoer. Zeker voor kleinere afstanden is dit vaak een prima alternatief. Ga bijvoorbeeld met de fiets naar de supermarkt of haal je kinderen lopend uit school.

Veel voordelen

Minder autorijden heeft veel voordelen. Je bespaart op je CO2-uitstoot en dat is goed voor het milieu. Bovendien heb je minder benzinekosten en dat is weer goed voor je portemonnee. Maar door meer te lopen of te fietsen, werk je ook nog eens aan je conditie. En soms is het nog sneller ook!

Elektrische fiets

Wanneer je regelmatig langere afstanden moet afleggen, is een elektrische fiets misschien een uitkomst. Een elektrische fiets rijdt minder snel dan een auto. Daar staat tegenover dat een fiets veel minder geld kost. Bovendien komt bij het opwekken van elektriciteit voor de accu slechts 3% van de C02-uitstoot van een gemiddelde auto vrij. Dit betekent dat een elektrische fiets het milieu dertig keer minder belast!