Nieuwe koers duurzaamheid

Nieuwe koers duurzaamheid

Huizen isoleren of zonnepanelen plaatsen? Zonnevelden aanleggen of een kerncentrale bouwen? Om Roerdalen duurzamer te maken, moet de gemeente keuzes maken. Voor de kortere én voor de langere termijn. Deze keuzes hebben gevolgen voor iedereen. Daarom stippelt de gemeente samen met inwoners een nieuwe koers voor duurzaamheid uit. 

In 2023 en 2024 heeft de gemeente samen met zo’n 40 geïnteresseerde inwoners gewerkt aan de nieuwe koers voor een duurzamer Roerdalen. Dat gebeurde tijdens vijf bewonersavonden. Daarnaast dacht een klankbordgroep van inwoners tijdens vijf bijeenkomsten mee. In december 2023 heeft de gemeente een onderzoek uitgevoerd onder het Inwonerspanel Roerdalen. In totaal vulden bijna 350 inwoners een digitale vragenlijst over duurzaamheid in. Tot slot ging de gemeente in maart 2023 in de verschillende kernen met inwoners in gesprek over duurzaamheid.

Ook de raadswerkgroep Duurzame Energie was betrokken bij het opstellen van de nieuwe koers voor duurzaamheid. De koers is nu klaar voor besluitvorming door de gemeenteraad. Als de koers wordt vastgesteld, zullen we deze hier delen.